höstens kurser 2019, nytt upplägg

I höst kommer mina kurser ha ett lite annorlunda upplägg. Enligt förfrågan av flera av mina fortsättningselever, kommer vi ha varannan-veckas-kurser.
 
Nybörjarkursen ser ut som vanligt. En timme per lektion, 12 lektioner totalt. Tiden är ändrad till lite tidigare: 12.50 - 13.50, söndagar. Kursinnehåll: egyptisk grundteknik. Som alltid, beror det på elevgruppen hur långt vi hinner förbi grunderna.
Kursstart 1 september. Uppehåll v 45. 
 
Den teknikkurs för fortsättningselever, som var tänkt att ligga i augusti, kommer istället vara VARANNAN söndag, UDDA veckor, klockan 14-15, söndagar, totalt 6 lektioner och lektionstimmar. 
Kursen är endast för elever på fortsättningsnivå, inte för nybörjare. Fortsättningsnivå är alla som gått någon slags kurs eller workshops för någon lärare, i orientalisk dans, helst egyptisk stil, helst minst en termin - upp till hur många som helst. Det går också bra att gå denna kurs om man haft uppehåll från dansen ett tag. Vi går igenom alla grundrörelser, men i ett mycket snabbare tempo än i nybörjarkursen, och lägger så klart på fler lager, shimmy, rörelser runt i rummet, och olika varianter av rörelserna. 
Deltagare kan också önska vilka rörelser vi ska träna extra på. 
Kursstart 1 september. Uppehåll v 45. 
 
Fortsättningskursen som är en vanlig terminskurs på 12 lektioner, kommer att ligga JÄMNA veckor, med två timmar per lektion (6 tillfällen), klockan 14-16, söndagar. 
Temat för fortsättningskursen den här hösten är Andalusisk dans. Vi kommer arbeta med kombinationer mer än teknik. Kombinationerna kommer sättas samman till en koreografi. Andalusisk dans är en påhittad, drömlik, elegant dans, skapad av Mahmoud Reda himself i mitten av 1900talet, och sneglar tillbaka  på hovdans i det medeltida moriska Andalusien. Dansen kännetecknas av de svepande eleganta armrörelserna, svävande snurrar, vändningar, och accenter emellan. Musiken består av andalusisk medeltida lyrik och speciella taktarter; vi kommer dansa huvudsakligen till samai i 10/8takt. 
Kursstart 8 september. 
Vi siktar som vanligt på att vara med på Fireflow julhafla och visa upp vad vi lärt och tränat under terminen. 
 
(Farida Fahmy i en av Mahmoud Redas koreografier till muwashahatmusik)
 
Anmälan: på www.medborgarskolan.se - helsingborg - dans
eller ring dem eller gå dit och fyll i blankett.
 
YALLA!
 
Hälsningar
Alva Aucu
 
 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar: