träna vänster

Jag har tänkt på det med jämna mellanrum under säkert de senaste 25 åren. Men ännu inte gjort ett dugg åt det. Glömmer det så snart igen. Men den här veckan går det inte att glömma. Kroppen tillåter liksom inte det. Nu har den åsikter och tänker inte bli ignorerad. 
 
Den här terminen blir det mycket svängande av käpp. Både i Fireflow showgrupp och i min egen fortsättningsgrupp. Och så här i början på terminen har jag dels skapat min egen koreografi, dels tränat in min egen koreografi (någorlunda), hittills haft två lektioner för fortsättningsgruppen där jag visat käppteknik, samt tränat in Fireflow showgrupps saidikoreografi (av Annah of Sweden) för att kunna den till nästa lektionstillfälle med Annah. Och allt detta inom en dryg vecka. 
Jag kan säga att det känns faktiskt. Speciellt mellan skulderbladen, på ett snett sätt, och i höger axel - särskilt i förhållande till den vänstra. Jag känner mig smått högervriden och det känns varken skönt eller normalt (särskilt med tanke på att det är valår...). 
 
Pratade med en kompis till pappa som var här och hjälpte oss bära, installera och dona med saker i förrgår. Han sa det att han alltid, sen han var liten, tränat på att kunna samma saker med båda händerna - skriva, skruva, hålla emot, allt han kan behöva. Jag vet att jag också tänkte på det ibland då för 25 år sen, men sen fick jag väl annat "mer prioriterat" att göra. 
 
Men nu när käppen ska svängas åtskilliga högervarv denna vår, är det bäst att jag äntligen gör vad jag sagt så länge - träna upp vänster också. Jag kanske inte kan svänga lika många varv med vänster som med höger till att börja med. Men jag ska göra det lite varje dag hemma, och en god stund varje söndag på medborgarskolan. Ska också försöka komma på andra sätt att träna vänster arm och hand, moment som man gör ofta. Som att skriva. Med penna alltså. Skriva på dator, tangentbord, är nog det enda jag gör lika mycket med vänster som med höger då jag för mycket länge sedan lärde in den handsättningen. Och spela piano - men det är mögsällan jag gör det numera. Ah, jag kommer på mer saker. För nu ska jag göra mitt bästa att inte släppa det. Kroppen påminner mig... 
 
 
 
Hälsningar
Alva Aucu