Ny termin - nya vingar

I söndags hände det så... plötsligt såldes alla de små vingarna! Jag har bara ett par kvar, som är tingat så jag måste nu lägga undan det så att ingen annan köper dem..... 
Det är verkligen roligt att barnen gillar vingarna så mycket att de vill ha med sig dem hem och dansa vidare hemma. 
Jag var lite rädd att ingen ville ha de mörka vingarna, så jag hade till och med satt i dubbla resårer så både äldre och yngre barn kunde använda dem, men nu är de alltså slut! 
Vad som också tycks vara slut är organzalagren.... Jag gick naturligtvis till närmaste tygaffär så fort de öppnade igår. Jag hittade tyg i skogsgult till mina äldre fjärilsbarn. Jag behövde 6 meter. De hade 6,10..... Men de hade inga andra färger! Bara vitt och svart, och det vill jag ju inte ha. De ringde till sin leverantör, men han hade ingenting i någon som helst röd eller rosa nyans. Närmaste var beige, som jag bad dem ta hem så jag kan se om det funkar för mig. Efter detta gick jag vidare till min stads två andra tygaffärer. Den ena hade ingen organza alls (mest gardintyger) och den andra (full med band, knappar, utklädningskläder) hade drygt 5 meter klarrött, så jag tog det även om det känns lite skarpt. 
Så får vi se om det blir beige eller rött till de yngre älvorna den här terminen. Jag vill ju gärna att det ska passa ihop när några har ljusrosa och några har mörkrött... Åtminstone samma ände av färgspektrat. På ett ungefär...
Inför nästa termin ska jag ta mig till malmö och köpa på mig massor med organza i bättre färger. Säker på att det finns hos Glada Tyger. 
 
(en av mina nya små älvor som provar vingar för första gången - de mörka vingarna i rätt storlek för de yngre. Fotot privat - familjevänner till mig och jag fick låna fotot till blogginlägg. Annars tar jag självklart inga foton av mina elever.) 
 
 
Dagens jobb blir alltså att sy lite större skogsgula vingar! Jag hoppas mina fjärilar blir glada på söndag för de helt nya vingarna bara för dem! 
 
Hälsningar 
Alva Aucu