Underbara ungar!

Till vardags jobbar jag på en vanlig skola, i förskoleklass och på fritids på eftermiddagarna. Detta läsåret jobbade jag även under jullovet, alla vanliga dagar. Jag har ett vagt minne av att jag någon av dessa dagar visade några rörelser från orientalisk dans, mycket snabbt, bara för att ungarna tjatade om att de ville se hur man gjorde. För några år sedan var det nämligen en sk. dansös där och förevisade helt fel, vilket gör mig tokig. (ska man undervisa barn, ska man göra det korrekt)
 
Idag överraskade två av barnen mig; den ena kom fram till mig och berättade att hon hade tränat på bellyflutter (hon visste inte namnet, men visade rörelsen) och den andra - vid en annan tidpunkt och i ett annat sammanhang idag - kom fram till mig och visade att hon hade tränat på tight liten twist-shimmy. Detta helt utan att jag undervisat i det. Med några enkla justeringar kunde jag på plats direkt visa dessa flickor exakt hur de skulle göra för att få rörelserna i det närmaste perfekta. 
 
Dessutom önskade flera av barnen även idag att få höra "den där musiken som går 1-2-3-4-5-6-7-8 (långsamt) och sen snabbt 1-2-3-4-5-6-7-8-1-2-3-4-5-6-7-8", dvs Alf Leyla wa Leyla, vilken jag använde när vi lärde oss räkna 8-takt. Så den gick mer eller mindre på repeat idag också i klassrummets cdspelare under barnens arbetspass. 
 
På fritids frågade några av pojkarna och ett par flickor när vi ska dansa på musiklektionerna igen. (det är jag som ansvarar för musiklektionerna i förskoleklassen och klass 1 samt i elevens val: musik för alla barnen på skolan från förskoleklass till femman) 
Lyckligtvis kunde jag svara dem helt sanningsenligt att det ska vi göra imorgon, följt av barnens glädjejubel! Vad det värmer mitt hjärta! Orientalisk musik är den bästa! Så lärorik, spännande och rolig! Det är aldrig för sent, och heller aldrig för tidigt att börja! Allt jag kan göra för att öppna barnens vyer är så fantastiskt!
 
 
 
Hälsningar
Alva Aucu