Lätt fortsättning!

Jag är så glad! 
 
Åter har jag fått bevis på att mitt tankesätt varit rätt vad gäller min undervisning och mitt innehåll i nybörjarkursen i orientalisk dans! 
 
Mina lätt fortsättnings-elever hade igår sin andra lektion på sin andra termin någonsin i orientalisk dans. Jag introducerade flera nya begrepp, tillvägagångssätt och rörelser. De kopplade samtliga direkt! Det kommer självklart ta sin lilla tid för dem att förfina och riktigt utföra allt, men de förstod precis och gjorde alla sitt bästa - vilket verkligen inte var långt ifrån exakt hur det ska göras. På första försöket! Jag är övertygad om att det gick så bra direkt tack vare att jag under nybörjarterminen endast hjälpt dem att mjuka upp sina kroppar med de runda rörelserna och de raka horisontella rörelserna, på ett mjukt, behagligt sätt i många många repetitioner. Utan den grunden hade de absolut inte klarat att göra allt det nya på ett så enkelt direkt sätt. 
 
Nästa gång kommer jag att introducera ännu fler nya begrepp, tillvägagångssätt och rörelser. Därefter kommer jag introducera flera nya rörelsemönster. 
 
Det är så makalöst roligt att se elevernas framgångar! Och detta med en sådan självklarhet och enkelhet!
Stolt och glad lärare här! 
 
Med detta sagt vill jag gärna uppmana andra att gå efter sin magkänsla mer än att gå endast efter vad alla andra gör, eller hur man själv blivit inlärd. Mitt sätt funkar! Jag vet det! Vi har alla olika sätt att tänka, och jag vet att mitt sätt är absolut ingalunda det enda sättet! Det finns säkert hur många bra sätt som helst! Vi ska alla våga tänka till lite extra själva, på egen hand. Det gynnar oss alla, både som lärare och elever!
 

Hälsningar 

Alva Aucu