de bästa intentioner....

Med de bästa intentioner funderar jag ut, söker och hittar, olika träningsformer som jag känner passar mig och utmanar mig på en lagom nivå för vad min kropp orkar. Jag vill ju bli piggare och starkare. Men så händer något. I år hände oktober. Hela månaden har jag varit förkyld. I tre veckor var jag tvungen att ställa in mina egna lektioner i orientalisk dans. Jag var också tvungen att ställa in samtliga aktiviteter - mycket av det dans på annan ort, till och med i grannlandet, med gästlärare - som jag hade fyllt samtliga lördagar under hela oktober med. Tre helger i oktober har jag enbart sovit, gjort mitt bästa att vila bort förkylningen.  Sen har jag ju jobbat i veckorna, för så sjuk har jag ju inte varit att jag inte kunnat jobba - jag har bara inte kunnat dansa, eller röra mig snabbt på olika sätt."Bara" All rörelse startade mitt hostande, vilket orsakade min ryggvärk och nackvärk att bli sämre så klart. Ofelbart. 
Men så förra söndagen kände jag mig äntligen kurant nog igen och höll dubbeltimmeslektion för mina fortsättningselever i orientalisk dans. Äntligen! 
Detta mörker, denna höst, denna kyla. Allt detta får min kropp att dra ihop sig och vilja placera sig i viloläge inbakad i värme. Men samtidigt blir kroppen så trött så den protesterar av allt stillavarande, all vila och allt sittande. Samtidigt vill den bara röra sig, helst flera gånger om dagen, helst pulshöjande, helst snabbt och så alla lemmar, muskler, senor och skelettdelar får röra på sig. Så att bindväven smörjs ordentligt. Så ryggraden blir medgörlig och håller sig så. 
Den här veckan gör jag trädgårdsarbete några timmar varje dag, eftersom jag lyckligt nog har höstlov och vädret tillåter utomhusvistelse. Dessutom behövs det ju.... vårlökar ska ner, perenner ska klippas, trädgården ska ansas och förberedas inför vintern. Hu. Vintern.
Men nästa vecka! Visserligen är jag inte av med snuvan, det rinner konstant, och pga det hostar jag ibland. Men precis innan jag satte mig och skrev testade jag min crosstrainer och det gick bra en stund. Imorgon kanske en längre stund. Så nästa vecka hoppas jag kunna ge mig på träningspass mitt i veckan igen. Så roligt det ska bli! Äntligen få trötta ut kroppen på ett positivt sätt igen! Äntligen få röra på ryggen på ett normalt sätt igen! Och höfterna ska vi inte tala om.... 
Tänk att november kommer kännas bättre än oktober! Jag har varje intention att det ska bli så!
 
Hälsningar
Alva Aucu