medvetna fel

Idag tränade vi sista gången inför Fireflow show med Marta Korzun. Koreografin är Martas, från senaste gången hon var i Sverige och höll workshops. Låten är Wedni med Fares Karam, modern ballad. Eftersom vi vet hur viktigt det är att göra rätt, att ha rätt känsla till rätt text, så har vi dels sökt upp översättningar på nätet, dels kollat av med arabisktalande vänner att det stämmer åtminstone någorlunda och åtminstone till känslan. 
 
Det är en sorglig text om obesvarad kärlek och öppna sår. Vi kommer till och med att låta detta berättas för publiken innan vi dansar så de också kan känna de starka känslorna som vi vill förmedla med dansen. Men för att få fram ett ansiktsuttryck som inte ser blankt eller ointresserat ut, gäller det ibland att överdriva. Vi har båda lite svårt för det lidande uttryck som vissa dansöser har (oavsett textens känsla till och med), men känner ändå att vi borde satsa på något mellan det och ett svagt drömskt leende. Inte helt lätt. 
 
För att komma lite närmare beslutade vi oss för att göra helt tvärtom en gång på träningen idag. Bara för att känna på motsatsen. Så vi log stort till dansen. Och det kändes så fel!! Mycket märklig känsla att le till en sorglig text. Men förhoppningsvis kommer den lilla övningen att hjälpa oss att hitta en medelväg till showen på fredag. Ibland kan det hjälpa att göra lite medvetna fel. 
 
 
 
Hälsningar
Alva Aucu och Maya Meru