Hur man klär en behå...

Här kommer våra bästa tips till hur man klär en behå för magdansuppträdande: 
 
Vi har märkt att det ofta är så, att ovana sömmerskor använder alldeles för lite tyg så att de sedan inte kan komma i sin behå, inte kan stänga den, eller har sönder den när de försöker, eller att tyget dras av igen i processen.... 
 
 
Till att börja med: tygstycket du ska sy fast måste mätas hur långt och brett det ska vara NÄR BEHÅN SITTER PÅ KROPPEN! sedan lägger man till minst 2 cm sömsmån i alla ändar. Sicksackar för säkerhets skull. 
 
 
Som ni ser - tygstycket är MYCKET större än behån. Det måste vara så. Tyget är oftast mycket styvare än behåns tyg - som ju alltid är väldigt elastiskt. 
 
 
Den omsorgsfulla processen med att stoppa in och nåla måste få ta sin tid. 
 
 
Sträck tyget och känn efter även på insidan att du sätter nålarna rätt. Känn efter var behåns kant är. 
 
 
Det behövs väldigt många nålar. Ju fler, desto bättre, desto finare, jämnare och slätare resultat. 
 
 
Känn efter ordentligt även på insidan att du inte korvar ihop behån när du nålar. Allt måste vara slätt. Nåla hellre om tills du är riktigt nöjd, så blir det ett fint resultat. 
 
 
För att det ska bli riktigt fint bör man inte kunna se att det är en annan behå under. Vårt tips är att man använder den modell som sitter stadigast och skönast för säkerhets och bekvämhets skull. Man bör alltid välja en behå med slät kupa och släta band i ryggen, så inget märkligt syns genom tyget man klär in behån i. För att det inte ska se ut som en vanlig behå vid spännet i ryggen, ser vi alltid till att tyget vi klär in med går ordentligt omlott så att fästena göms av det nya tyget. 
 
 
Så här ser den färdignålade behån ut innan vi syr den - alltid för hand. Anskrämlig för ögonblicket tycker ni kanske,  men det här är det bästa sättet, det enda sättet, att få ett fint slutresultat, vilket vi kan visa med denna bild: 
 
 
Hälsningar
Alva Aucu och Maya Meru