Årets vackraste tid!

Tidig morgon, fåglarna väckte mig redan för tre timmar sen med sitt nästan fanatiska vårkvitter! Men det gör inget! Solen är också uppe och jag bestämde redan igår att jag ska ut i den lilla skogsparken nära mitt hem idag innan lunch och plocka lite av allt det goda som säkert spirar där inne. Jag har siktet framför allt inställt på boklöv och löktrav. Får se vad jag hittar där inne. Igår hade jag sallad på späd glänsande ny kirskål i min lunch. Så underbart gott! Så energigivande! Årets vackraste tid är nu, även med pollenirriterade ögon och täppt näsa är detta den tid jag uppskattar allra mest! Allt slår ut och förser oss med gratis näringssprängd mat av det allra färskaste slaget! Den allra bästa födan för människokroppen! Det är nu jag känner att jag alltmer vill vara RAW vegan, och gå på grönbete! Allt nytt grönt lockar mig med sin otroliga fräschhet. Jag ser trädens blommor, och jag vill smaka dem! Jag vet att man bland annat använde lindblommor som sötningsmedel förr, och jag vill gärna testa dem i sallad. Man kan äta i stort sett alla vilda naturliga träds blad. (Inte fläder dock, den är giftig. Heller inte prydnadsbuskar eller förädlade sorter, vad jag vet. Jag kommer alltså inte börja knapra på häcken, och heller inte på gräsmattan om någon skulle undra.) Medan jag förbereder mina jordplättar i trädgården och sår mina frön, längtar jag ändå nästan mer efter det underbara ogräset som ska komma senare i sommar, särskilt svinmållan! Men det dröjer till sensommaren. Nu är det de spröda nya löven som gäller!

Hälsningar
Alva Aucu
 
foto taget av Magdalena Persson, lärare i Hilaldans i Malmö